Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Twilight szereplők

Beceneve: Bella
                  Bells
                  Bell
                  Vámpírlány
Faja :ember (az Alkonyattól a Breaking Dawn 2.kötetéig)vámpír (a Breaking Dawn 3. kötetétől)
Neme:nő
Életkora:az első könyv kezdetekor 17
Született:1987. szeptember 13.
Elhunyt:2006. szeptember 10. (átváltoztatják vámpírrá)
Képességei:általános vámpír képességek, mentális pajzs
Foglalkozása:diák (Alkonyattól az Eclipse-ig), alkalmazott a Newton család sportboltjában (Újhold és Eclipse)
Szülei:Charlie Swan (apa)                                                                        Reneè Dwyer(anya)                                                                        Phil Dwyer (mostohaapa)
Házastársa:Edward Cullen
Gyermeke:Renesmee Carlie Cullen
Rokonai:Carlisle Cullen (após)
              Esme Cullen (anyós)
              Alice Cullen (sógornő)
              Rosalie Hale (sógornő)
              Emmett Cullen (sógor)
              Jasper Hale (sógor)
Lakóhelye:Forks, Washington állam, USA

 

Külső jellemezői:
  Világos bőre, hosszú, göndör sötét barna haja és csokoládébarna szemei vannak. Arca szív alakú, homloka magas, szemei nagyok, orra kicsi, arca keskeny, álla hegyes, ajkai közepesen teltek. A szemöldöke sötétebb valamivel a haja színénél. Vékony termetű, és nem izmos. Rágja a körmét.

Élete:
  Bella Forksban született. Hat hónapos korában édesanyja és édesapja elváltak, anyja magával vitte Kaliforniába, majd később Phoenix-be ahol végül is felnevelkedett. Nem volt népszerű, úgy érezte nem tartozik sehová. Többnyire ügyetlen, kétbalkezes, ezért kerüli az egyensúlyozást igénylő sportokat és a táncot. Miután édesanyja újra férjhez ment, lelkiismeret furdalása támadt amiatt, hogy anyja ő miatta nem tud hivatásos sportoló férjével, Phil Dwyerrel utazni az országos "turnékon". Így elhatározta, hogy Forksba költözik, és édesapjával fog élni. Itt figyel fel az egyik különös diákra, Edward Cullenre. Később a fiú többször is megmenti az életét, megmutatván így a szuperképességeit. Bella egyik régi ismerősétől, az indián Jacob Blacktől hall egy ősi legendát, ami szerint a Cullen család vámpír. Ez bebizonyosodik, mikor Edwardtól is megtudja ugyanezt. De Edward azt is elmondja neki, hogy miért csak állatokon élnek. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy veszélyben az élete, ha állandóan vele van. De őt nem érdekli Edward aggódása, ez vezet oda, hogy egy Cullenékkel töltött délután sor, három újonnan felbukkant vámpír közül a legkegyetlenebb, végezni akar vele. Edward és a többi Cullen együtt sikeresen megvédi Bellát, és végez Jamessel.

Az Újhold Bella 18. születésnapjával kezdődik. Ki is borul Bella, mivel így is 1 évvel öregebb lesz, a látszólag 17 éves Edwardnál. Az Alice által szervezett bulin véletlenül megvágja magát és Jasper ekkor megtámadja, természetesen időben leállítják. Ez emlékezteti rá Edwardot hogy mekkora veszélynek teszi ki a lányt, amíg ők együtt vannak. Így hirtelen döntésétől vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és tovább költözik Cullenékkel, hátrahagyva a szenvedő Bellát. Hogy megnyugtassa aggódó apját, Bella elmegy Jessicával moziba. Ekkor egy bárból távozó csapat ittas férfi keríti be őket. Itt jön rá Bella, hogy veszélyes helyzetekben képes hallani Edward hangját. Ez ad neki elég erőt ahhoz, hogy kimenekítse onnan magukat. Jacobbal pedig barátságuk egyre jobban elmélyül, a fiú tanítja meg motorozni is. Amikor Bellát megtámadja Laurent, a vámpír, a lányt megmenti egy csapat vérfarkas. A lány idővel rájön hogy Jacob más, mint a többi farkas. Azonban mindeközben Victoria rá vadászik, mert az ő halálával akarja megbosszulni James halálát. Bella továbbra is vonzza a bajt, egyszer majdnem vízbe fullad, és sziklamászás közben is lezuhan, de Jacob mindig megmentette. Alice látomásában csak a szikláról lezuhanást látja, így értesül tévesen Rosalietól Edward, Bella öngyilkosságáról. Ezután keresi meg Edward a Volturikat, és kéri meg őket hogy végezzenek vele. Miután Alice visszatér Forksba, Bellával egyből Edward után sietnek hogy megállítsák. Még éppen időben érkeznek, de a Volturik megígértetik velük, hogy átalakítják Bellát. Amennyiben nem teszik meg, megölik Bellát. A hazaúton Edward elmondja Bellának, hogy még mindig szereti és csak Bella biztonságát tartotta szem előtt, mikor elment. Bocsánatot kér meggondolatlan akciójáért, a lány természetesen azonnal megbocsájt neki. Bella továbbra is vámpír akar lenni és így veszi rá Cullenéket, hogy szavazzanak az átváltoztatásáról. Edward és Rosalie az egyetlen, aki nem helyesli ezt, de később Edward megadja magát, átváltoztatja Bellát, ha előtte hozzámegy feleségül.

Az Eclipseben folytatódik Edward és Bella nem mindennapi kapcsolata. Edward elmondja Bellának, hogy ódzkodik Bella átalakításától, mert szerinte a vámpírok lelketlen lények, akiknek nincs helye a mennyországban. Bella, akinek a véleményét a házasságról a szülei korai válása nagyban befolyásolta, elfogadja Edward házassági ajánlatát, azzal a feltétellel, hogy míg Bella még ember, Edward lefekszik vele, és csak utána változtatja vámpírrá. Edward először még tiltakozik, mert fél, hogy a pillanat hevében elveszti a fejét, és esetleg árt Bellának. De mivel látja, hogy ez mennyire fontos neki, megígéri hogy megpróbálja. Az Eclipseben jönnek rá, hogy Victoria vámpírokból sereget épít, hogy majd velük bosszulja meg társa, James halálát. Hogy sikeresen lépjenek fel az új veszéllyel szemben, megújítják a szövetséget Cullenék és a vérfarkasok, mégpedig Sam Uleyval és Jacob Blackkel,aki belemegy, noha nem kedveli Edwardot, mivel szerelmes Bellába. Bella mindig is csak barátként tekintett rá, de az eljegyzése után veszi észre hogy Jacob többet érez iránta, mint egy barát iránt. Edward elfogadja Bella és Jacob barátságát, és sikeresen végez Victoriával is. A harc után döntenek Bellával, el kell mondani Bella apjának az eljegyzést.

A Breaking Dawn elején Bella feleségül megy Edwardhoz. A mézesheteiket az Esme szigeten töltik, amit még Esme kapott ajándékba férjétől. A nászéjszaka konfliktushoz vezet, mivel Edward attól fél hogy valahogy, akaratlanul árt Bellának, de Bella biztosítja róla, hogy óvatos és kéri hogy folytassák. Edward belemegy, de megesküszik hogy ezek után addig nem lesz együtt Bellával, amíg ember. Néhány nappal később Bella nagyon rosszul van, és arra gyanakszik, hogy terhes. Edward rettentően ideges lesz, és hazarohan Bellával hogy Carlisle megvizsgálhassa. A félelme beigazolódik, Carlisle megállapítja, hogy Bella Edward gyerekével terhes. Edward eszét veszti az aggodalomtól, mivel a gyorsan növekvő magzat nagyon károsítja Bella egészségét. Megpróbálja abortuszra rábeszélni, hogy védje az egészségét, de Bella kötődik a gyerekéhez és ragaszkodik a szüléshez. Edward azután kezdi szeretni a babát, miután meghallja annak gondolatait, és rájön hogy egyáltalán nem akar ártani Bellának és ugyanúgy szereti az édesanyját, ahogy Bella őt. Bella majdnem belehal a szülésbe, de Edward beadja neki a mérget és kislányukat is megmenti. Megkezdődik Bella fájdalmas átalakulása. Renesmee születése után Irina téves híre miatt megérkeznek a Volturik, hogy az állítólagos halhatatlan gyermekkel végezzenek. Edward és Bella a Cullenék segítségével együtt bizonyítják be, hogy Renesmee teljesen ártalmatlan. Távozásuk után Bella és Edward békében folytathatják az életüket lányukkal.
Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Személyisége:
  Bella megértő, komoly, gondoskodó lány, akinek van humorérzéke, habár rendkívül makacs és ügyetlen. Valamint az átlag emberektől eltérő, furcsa gondolkodás módja van. Ez keltette fel Edward érdeklődését is, mivel csak az ő gondolatait nem hallotta. Bella nem tud hazudni, és színésznőnek is nagyon rossz. Edward szerint még az esetlenségével is elbűvőlő, bár rendkívül makacs.

Képességei:
  Vámpírrá válása után nem mutatkozik azonnal semmilyen különös képessége, de Edward még mindig nem tud a gondolataiban olvasni. Első vadászata során ellen tud állni az emberi vér csábításának, ezért is először azt gondolja önmagáról, hogy hihetetlen önuralma a különleges képessége. Később viszont rájönnek, hogy Bella "pajzs", védeni tudja az elméjét mások elől, pl.: Jane és Aro képessége sem hat rá, de azok a képességek, amik fizikailag hatnak ki, pl.: Jasperé, vagy Alice-é, nem tudja elhárítani. Későbbi gyakorlás során rájönnek, hogy Bella ki tudja terjeszteni a pajzsát másokra is, és ezzel a tulajdonságával veszélyes, áhított fegyverré válik Aro szemében. A végén arra is rájönnek, hogy gyakorlás után a pajzsot meg is tudja szüntetni, így Edward olvashat a gondolataiban.

Autója:
  Egy piros színű, 1953-as Chevy Furgon. Egy fekete Mercedes Angel ("előtte autó", átváltozása előtt), majd egy Ferrari ("utána autó", vámpírrá válása után) → mindkettő a Breaking Dawn-ban!

 

Kèpek:

 

 

Születési neve:Edward Anthony Masen
Faja:vámpír
Neme:férfi
Életkora:17
Született:1901. június 20.
Elhunyt:1918. szeptember (átváltoztatják vámpírrá)
Képességei:általános vámpír képességek, gyorsabb, mint családja többi tagja, gondolatolvasás
Foglalkozása:diák
Szülei:id. Edward Masen (apa)
             Elizabeth Masen (anya)
             Carlisle Cullen (örökbefogado apa)
             Esme Cullen (örökbefogado anya)

Testvérek:Emmett Cullen
              Alice Cullen
              Jasper Hale
              Rosalie Hale

Házastársa:Bella Cullen
Gyermeke:Renesmee Carlie Cullen
Rokonai:Charlie Swan (após)
           Renée Dwyer (anyós)
           Phil Dwyer (mostoha após)

Lakóhelye:eredetileg Chicago, Illinois állam, USA - azóta többször költözött

Külső jellemzői:
 Magas, fakó bőrszínű, tinédzserforma fiú. Haja színe bronz, szeme színe változik: ha nemrég vadászott, aranyszínű, ha dühös vagy szomjas, éjfekete. (Emberként még zöld színűek voltak a szemei.) Jóképű, erős és gyors, mint egy szuperhős. Az illata és a hangja roppant megnyerő, annyira, hogy Bellát is teljesen a hatása alá vonta. Az Alkonyatban elmagyarázza Bellának, hogy nem feltétlenül szükséges lélegeznie, de anélkül nem érezné jól a szagokat. Más vámpírokhoz hasonlóan nem alszik. A Cullen családban Edward a leggyorsabb, mégsem ez a legfontosabb képessége: képes olvasni mások gondolataiban. Egyetlen kivétel van képessége alól: Bella Swan. Később kiderül, hogy Bellát már emberként is képessége védte meg.

Élete:
 Edward az Alkonyatban találkozik először Bella Swannal egy halandó lánnyal, akinek nem tud olvasni a gondolataiban és akinek az illata hihetetlenül vonzotta. Küzd, hogy felülkerekedjen az érdeklődésén és vonzalmán, de miután számos alkalommal megmenti a lány életét, feladja a küzdelmet és teljesen beleszeret. Edward elmondja Bellának az igazat, hogy valójában ki is ő, mennyi idős, habár 17-nek néz ki, igazából 1901. júniusában született. Nevelőapja Carlisle változtatta át 1918-ban így megakadályozta, hogy meghaljon spanyolnáthában. Carlisle-tól vette át a szokatlan életfilozófiát, ami merőben különbözött más vámpírokétól, miszerint csak állati vérrel táplálkoznak. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy túl veszélyes, ha együtt vannak, de a lány szerelmes és teljesen megbízik benne, hogy képes magát féken tartani, épp ezért hasztalan minden szava. Így kerül Bella életveszélybe, mivel egy Cullenekkel töltött baseballozás során idegen vámpírok bukkannak fel, amelyek közül egy nyomkövető, James szúrja ki magának és addig nem nyugszik, amíg meg nem kapja. A családja segítségével Edward megmenti Bellát és végeznek Jamesszel, de továbbra is az marad a fő kérdés, hogy mennyire biztonságos Bellának Cullenék mellett.

Az Újholdban Edward egyre jobban félti Bellát és mintha félelmeit akarná beigazolni, Bella születésnapi buliján a lány megvágja az ujját és Jasper, akinek a legnehezebben megy a vegetáriánus lét, megtámadja. Hogy megvédje, egy hirtelen és átgondolatlan ötlettől vezérelve, elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és tovább költözik a családjával, hátrahagyva az összetört szívű Bellát. Edwardnak nehezen megy az élet Bella nélkül, sokszor lesz letargikus a számára hihetetlenül hosszúnak és értelmetlennek tűnő élet kilátásától. Miután Rosalie tévesen arról értesíti, hogy Bella öngyilkos lett, Edward elutazik Olaszországba egy vámpírtársasághoz, az ún. Volturikhoz, akik rendőrként ügyelnek a vámpírok társadalmában az egyetlen szabály (az emberek nem tudhatnak a vámpírok létéről) betartására. Megkéri őket, hogy öljék meg. Miután kiderül, hogy az információ téves volt, Alice visszamegy Forksba, hogy együtt állítsák meg Edwardot. Még időben utolérik őt, de találkoznak a Volturikkal, akik megígértetik velük, hogy Bellát át kell változtatniuk vámpírrá, hogy a jövőben Edward ne akarjon hasonlóakat kérni tőlük. Amennyiben nem teszik meg, végeznek Bellával. A trió megfogadja, hogy betartják az ígéretüket, majd visszaindulnak Forksba. Másnap, immár Forksban, Bella otthonában mondja meg Edward Bellának az igazat: hogy mindig is szerette és csak a biztonságáért tette, amit tett. Majd a lány bocsánatát kéri. Bella természetesen azonnal megbocsájt és úgy folytatják a kapcsolatukat, mint Edward elutazása előtt. Bella sikeresen rábeszéli Culleneket, hogy szavazzanak a sorsa felől. Edward és Rosalie kivételével mindenki az átváltoztatása mellett szavaz. De Edward később beleegyezik azzal a feltétellel, hogy átváltoztatja Bellát, de előbb menjen hozzá feleségül.

Az Eclipse-ben Bella azzal a feltétellel fogadja el Edward házassági ajánlatát, hogy míg ő halandó, együtt töltenek egy éjszakát, természetesen csak az esküvő után. Edward megérti, hogy mennyire fontos ez Bellának és beleegyezik. Közben a Cullenek nyomokra bukkannak, amik elvezetik őket Victoriához. A nő új vámpírokat teremt, hogy sereget hozzon létre belőlük, mivel feltett szándéka hogy megbosszulja James halálát és megölje Bellát. Újonnan kötnek békét Cullenék az őslakos vérfarkasokkal, egészen pontosan Sam Uleyval és Jacob Blackkel. Bár Bella aggódik, hogy tartós lesz-e a béke, mivel rájön, hogy Jacobnak, aki akkor is mellette volt mikor Edward elhagyta, sokkal többet jelent, mint egy barát. Végül is Edward megöli Victoriát, és ha bár nehezen is, de elfogadja, hogy Bella és Jacob barátok. A harc után tudatosul ismét Bellában, hogy Edward az életében a legfontosabb. Edward felveti, hogy esetleg még esküvő előtt együtt lehetnének, de Bella visszautasítja. Mindent a helyes sorrendben akar csinálni: előbb meg akar házasodni, hogy szülei és ismerősei megnyugodhassanak, hogy jó kezekben van, majd csak vámpír családja, a Cullenek tudtával, az ő segítségükkel vámpírrá válni.

A Breaking Dawnban Edward és Bella már férj és feleség. A nászútjukat egy kis szigeten, Esme szigetén töltik, amit Esme kapott ajándékba Carlisle-tól. A mézesheteiken esik Bella teherbe és a hihetetlen gyorsasággal növekvő fél-ember, fél-vámpír magzat nagyon ront Bella egészségén. Edward megpróbálja abortuszra rávenni, hogy mentse az életét. De Bella hajthatatlan, mert nagyon ragaszkodik még meg nem született gyermekéhez és kitart a szülés mellett. Edward akkor enyhül meg, mikor meghallja a gyereke gondolatait és rájön, hogy a baba egyáltalán nem akar ártani Bellának és nagyon szereti őt. Bella a szülés miatt a halálán van, de Edward a kislányukat is sikeresen megmenti és beadja Bellának a mérget, ami után elkezdődik a fájdalmas átalakulása. Miután egy Irina nevű vámpír tévesen azt hiszi Renesmeeről, hogy vámpírgyerek, a Volturik megérkeznek, hogy végezzenek vele és Cullenékkel is. De Bella és Edward a családjuk segítségével bebizonyítják, hogy Renesmee senkire nem jelent veszélyt. Miután a Volturik távoztak Forksból, Bella és Edward végre nyugodtan folytathatták életüket a lányukkal.

Hobbijai:
 Szeret zongorázni, emellett nagyon kifinomult és széles a zenei ízlése. Szereti a klasszikusokat, jazzt, progressive metált, alternatív rockot, punk rockot, de a countryt utálja. Az Alkonyatban említi, hogy az '50-es évek zenéjét jobban szereti, mint a '60-as évekét, a '70-es évekét pedig utálja. Másik szenvedélye az autógyűjtés. Van egy Volvo S60 R-je és egy Aston Martin V12 Vanquish-e. Az Eclipse-ben, testvérének Alice-nek pedig egy Porsche 911 Turbot ajándékoz. Vett egy motort is, hogy Bellával használják, de a motort Jaspernek adta miután rájött hogy a motorozás olyan hobbija Bellának, amit Jacob Blackkel szeret közösen csinálni.

 

Kèpek:

 

Született: 2006 szeptember 10.

Szülei: Edward Cullen és Isabella Swan

Bella 19. születésnapja előtt született 3 nappal, a Breaking Dawnban.

Az első keresztneve Bella édesanyja (Renée) és Edward anyja (Esme) nevének kombinációjából született. Míg középső nevét Edward (Carlisle) és Bella (Charlie) apjának keresztnevéből alkották. Becenevét - Nessie - Jacob Blacktől kapja, habár Bella hevesen tiltakozik ellene, hogy lányát a Loch Ness-i szörnyhöz hasonlóan becézzék, mégis a negyedik rész végére, minden családtagja ezt használja.
Renesmee születése után már is veszélyben van, mivel egy másik vámpírkoven tagja, Irina meglátja, és azt hiszi, hogy ő egy halhatatlan vámpír-gyerek. Azonnal értesíti a Volturikat, akik a vámpírok rendőrségeként műkődnek. Azok elutaznak Forksba, hogy végezzenek a gyerekkel, mivel a vámpíroknak tilos gyerekeket átalakítaniuk. A Cullen család bebizonyítja Alice segítségével, hogy Renesmeet senki nem alakította át, és nem veszélyes. Alice ugyanis keres egy másik félvért, Nahuelt, akit elvisz a Volturiknak, és ő elmagyarázza nekik, hogy mi is Renesmee valójában. Hisznek neki, és a Volturik elmennek Forksból.

Jellemzői és képessége:
A szíve vért pumpál, bőrének érintése meleg, de falfehér a bőre, és a napfényben szikrázik, akár a gyémánt. Renesmee pedig olyan erős, akár egy vámpír. Egyaránt ihat vért, és ehet emberi táplálékot, de a vért jobban szereti. Viszont az igazi vámpírokkal ellentétben ő nem termel mérget. Ugyanolyan vonásai és hajszíne van, mint Edwardnak, de göndör a haja, mint nagyapjának Charlienak, és olyan barna szemei vannak, mint édesanyjának. Habár nagyon fiatal, Bella és Edward szerint ő a világon a leggyönyörűbb teremtés.
Renesmee szellemileg és fizikailag is gyorsan nő, születése után már 7 nappal tudott beszélni. A Breaking Dawn végére már képes futni, olvasni, vadászni és más képességei hasonló gyorsasággal fejlődtek ki. Az intelligenciája mindenkit elbűvöl, különösen Bellát és Edwardot, amikor megérti a kislány, hogy mi zajlik körülötte, mikor a Volturik megérkeznek Forksba. 7 éves korára be fogja fejezni a fizikai fejlődést is, habár már ekkor 17 évesnek néz majd ki. Ekkor megáll az öregedésben. Képes megmutatni másoknak a gondolatait, ha megérinti őket.
 

Kèpek:

 

 

Esme Cullen

Született:Esme Anne Platt, később Esme Anne Evenson

Vámpír

Születési ideje: 1895

Átváltozásának ideje: 1921 - 26 éves volt

Itt élt eredetileg: Columbus, Ohio

Haja színe: Karamell

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága: ~167 cm

Külső jellemezői: szív alakú arc, alacsony, formásan nőies, karamellbarna haj

Foglalkozása: Restaurátor

Családtagjai:

Férje: Carlisle Cullen

Fogadott gyermekei: Edward, Alice és Emmett Cullen, Rosalie és Jasper Hale.

Átváltoztatta: Carlisle Cullen

Hobbijai: Építészet, Lakberendezés és restaurálás

Élettörténete: 1911-ben, eltörte a lábát, amikor leesett egy fáról. A kórházban dolgozó orvos, aki ellátta a sérülést, örökre emlékében maradt. Carlisle Cullen nagy hatással volt rá. Családjával Columbus külterületén egy farmon éltek. Mikor nagyobb lett, és már minden barátnője férjhez ment, elhatározta, hogy tanárnak tanul és nyugatra költözik. Apja ebbe nem egyezett bele, mondván nem helyénvaló egy fiatal lánynak egyedül élni egy nagyvárosban. A család egyik, ígéretes jövő elé néző jó barátja feleségül akarta venni őt, apja pedig kényszerítette rá, hogy igent mondjon. Érzései közömbösek voltak Charles Evenson iránt, de nem mondott nemet. 1917-ben, 22 évesen feleségül ment hozzá ám hamar rájött, hogy nagy hibát követett el. Charlie a külvilág felé mindig a barátságos arcát mutatta, a magán életben azonban teljesen más volt: bántalmazta őt. Szülei erre csak annyit reagáltak, hogy legyen jó feleség, és hallgasson. Az I. világháború kitörése után nem sokkal behívták férjét katonának, ami kész megváltást jelentett Esme számára. Amikor 1919-ben hazatért, a helyzet rosszabb lett mint volt. Nemsokkal ezután Esme teherbe esett, és ez volt az, ami végül rávette a szökésre, hisz nem akarta gyermekét ilyen körülmények között nevelni. Egy másod-unokatestvérénél húzta meg magát Milwaukee-ban. Hamar beilleszkedett, hadi özvegynek adta ki magát és egy kis helyi közösségben tanított. 1921-ben nem sokkal születése után tüdőfertőzésben meghalt a gyermeke. Esme úgy érezte nem maradt semmije. Egy szikláról leugorva próbált meg véget vetni az életének. Carlisle emlékezett rá a korábbi találkozásukról, és semmiképpen sem akarta, hogy meghaljon. Így átváltoztatta őt. Mikor kinyitotta szemét és meglátta azt az arcot, akire 16 éves kora óta mindig visszagondolt, nem bánta, hogy vámpír lett. Nem fogadta olyan könnyedén, mint Emmett, de boldog volt, hogy rátalált álmai férfijára. Anyai ösztönei örökre benne maradtak, a családban ő tölti be az anya szerepet. Esme Bellát is saját gyermekeként szereti. A negyedik részben derül ki hogy Esme kapott egy dél-amerikai szigetet Carlisle-tól, amit Esme szigetnek neveztek el. Itt tölti Edward és Bella a nászútját.

 

Kèpek:

 

 

Carlisle Cullen

Vámpír, a Cullen család feje

Születési ideje: valamikor 1640-ben

Átváltozásának ideje: 1663 – 23 éves volt

Itt élt eredetileg: London, Anglia

Haja színe: Szőke

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magasság: ~195 cm

Külső jellemezői: nagyon jóképű, mint egy mozi csillag vagy egy modell

Foglalkozása: orvos

Családtagjai:

Felesége: Esme Cullen

Fogadott gyermekei: Edward, Alice és Emmett Cullen, Rosalie és Jasper Hale.

Édesapja anglikán lelkész volt.

Beceneve: Stregoni Benefici

Átváltoztatta: egy ismeretlen öreg vámpír a csatornából

Hobbijai: a gyógyítás

Autója: Egy fekete Mercedes S55 AMG

Élettörténete: Carlisle apja anglikán lelkipásztor volt, aki mélyen belevetette magát a boszorkányok, vámpírok és farkasemberek - egyszóval a gonoszok - elleni harcba, a gyanúsítottakat kivégeztette. Nem tűrt meg semmilyen hibát, számára kétféle ember létezett, az aki igaz lélek és az aki eretnek. Carlisle nem szerette az erőszakot, viszont okos volt, és találékony, így talált rá egy falu mellett élő valós, igazi vámpír csapatra. Csapdát állított nekik, az egyiket el is kapta, a másik azonban leterítette őt, majd sebesülten magára hagyta meghalni. Carlisle tisztában volt vele, hogy apjára nem számíthat, így az átváltozás idejére egy rakás, rohadó krumpli alá temette magát. Ez három napig tartott. Mikor ráeszmélt, hogy mivé vált, többféle módon megpróbálta megölni magát, még a koplalással is próbálkozott. Utazásai során épp Olaszországban járt, amikor megismerkedett három vámpírral és megdöbbenve tapasztalta, hogy az Angliában látott vámpírokhoz képest mennyivel kifinomultabbak, civilizáltabbak és műveltebbek. Aro, Marcus és Caius (Őket Volturiként is emlegetik vámpír körökben) szintén megdöbbentek, mivel ők még nem találkoztak olyan vámpírral aki hosszabb ideig ellent tudott volna állni az emberi vérnek. Egy ideig velük maradt, és majdhogynem baráti viszonyt alakított ki velük. Próbáltak rávenni, hogy engedelmeskedjen a vámpír ösztönöknek, Carlisle azonban erősen kitartott azon elhatározása mellett, hogy embert soha nem fog ölni és ezt sikerült is betartania, a Volturi pedig tiszteletben tartotta elhatározását. Két évszázad alatt immunissá vált az emberi vér szagára, már a sürgősségi ellátásokat is képes bármiféle kockázat nélkül végigcsinálni. 1911-ben ismerkedett meg Esmevel, aki akkor törött lába miatt szorult orvosi kezelésre. Nem sokkal ezután Chicagoba költözött, hisz már túl sok időt töltött el Columbusban, már nem sokáig lett volna hihető, hogy 35 éves. 1918-ban változtatta át a halálán lévő Edwardot, aki ezután vele maradt, mint a fia. Ezzel megszakadt végre több évszázados magánya. Ezután Wisconsinba költöztek, ahol 1921-ben Carlsilet és Esmét újra összehozta a sors. Ezúttal azonban súlyos sérülésekkel szállították be a lányt. Egy szikláról leugorva próbált meg véget vetni életének. Súlyos állapotban volt, Carlisle pedig megsajnálta, és átváltoztatta őt is. Egymásba szerettek és legálisan is összeházasodtak. (Ők is csak egyszer) Ezután talált rá Rosaliera akit jegyese és annak barátai támadtak meg és hagyták magára az utcán hogy ott haljon meg.Később miközben Rosalie vadászott, ő talált rá egy Emmett nevű fiúra akit megtámadott egy medve, több mérföldön keresztül vitte el Carlislehoz hogy változtassa át, mivel félt hogy ő nem bír majd megállni. Családjuk így már öt tagúra bővült.Ezután költöztek Washingtonba, Hoquiamba ahol egyezséget kötöttek a Quilent nevű őslakos indiánokkal, hogy a Quilentok nem fedik fel az ő kilétüket ha Cullenék nem az ő területükön vadásznak,és nem bántanak embereket.A békefeltételeket elfogadták, és nyugalomban éltek következő tovább költözésükig. Később csatlakozott hozzájuk, a már vámpírrá változott Jasper és Alice, de őket is ugyanolyan szeretettel fogadta. Carlisle-nak van a legnagyobb tisztelete a családban, annak ellenére, hogy mindig nyugodt és soha nem emeli meg a hangját.


 

 

 

 

 

Kèpek:

 

 

 

Alice Cullen
Született: Mary Alice Brandon Cullen

Vámpír

Születési idő: 1901

Ekkor változott vámpírrá: Valamikor 1920-ban, 19 éves volt.

Eredetileg itt élt: Biloxi, Mississippi

Haja színe: Fekete

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága:155 cm

Külső jellemezői: tündeszerű, nagyon vékony, alacsony lány, tüsis, tépett fekete hajjal

Család tagjai:

Édestestvére: Cynthia Brandon

Unokahúga: Alice

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Vámpír Testvérei: Edward és Emmett Cullen

Férje: Jasper Hale

Sógornője: Rosalie Hale

Átváltoztatta: egy idős vámpír, aki egy elmegyógyintézetben dolgozott, és megakarta Jamestől menteni Alice-t.

Hobbijai: szereti a divatot, imád vásárolni és bulit szervezni.

Autója: az első részben nincs neki, később Edward-tól kap egy Porsche 911 Turbo-t

Különleges képessége: látja a jövőt. (A jövő viszont mindig változik, így csak addig látja valakinek a bizonyos jövőjét, ameddig az a valaki más "útra" nem lép, meg nem változtatja a döntéseit - ekkor változik a múlt is. Úgymond szubjektív a jövő.)

Élettörténete: Fiatalon, látomásai miatt elmegyógyintézetbe zárták. Egy ottani dolgozónak (aki vámpír volt) ő lett a legkedvesebb betege. James, egy magányos vadász vámpír azután nézte ki magának Alicet, miután felfedezte fajtársa figyelmét iránta. Az intézeti dolgozó, hogy Alicet megvédje, szabadon engedte és átváltoztatta. Miután végzett elmenekült, de James megölte őt. Alice nem emlékezett korábbi életére, vámpír mivoltától megrettent, de látomásainak köszönhetően tudta, hogy van egy család, akik maguk közé fogadják, és a nem hagyományos vámpír életet élheti majd. Előző életét is kutatta így talált rá húgára, Cynthiára, akinek van egy Alice nevű lánya, és mind a ketten még mindig Mississippiben, Biloxiban élnek. Ő talált rá Jasperre 1948-ban, aki akkor már vámpír volt. Alice látomásait követve együtt csatlakoztak a Cullen családhoz 1950-ben. Azóta sem maradtak el tőlük. Alice és Jasper hivatalosan is összeházasodtak, de Rosalieval és Emmettel ellentétben nekik egyszer is elég volt. Bella és Edward kapcsolatának kezdetén ő volt a legoptimistább és legtámogatóbb a családból, és biztosította Edwardot, hogy nem lesz semmi baj. Ő mondta meg Edwardnak azt is, hogy Bella egy nap a családjuk tagja lesz.

Alice csak emberek és vámpírok jövőjét képes látni, mivel korábban ember volt, és aztán lett vámpír. Így képessége nem terjed ki a vérfarkasokra, vagy a félvérekre, mint Renesmee. Az Alkonyatban használja képességét, hogy segítsen Bellának. Később pedig a két lány a legjobb barátnők lesznek, és úgy szeretik egymást, mint a testvérek. Az Újholdban Alice előre látja, hogy Bella lezuhan egy szikláról, és azt gondolja, hogy öngyilkos lett. Rosalie szól erről Edwardnak. Miután Alice rájön hogy mi is az igazság, maga megy el Forksba Belláért, hogy együtt állítsák meg Edwardot. Az Eclipse-ben már képzett harcosként küzd a Victoria által teremtett sereg ellen, és nagyon élvezi. A Breaking Dawnban Alice lesz Bella koszorúslánya az esküvőn, majd pedig ő keres egy másik félvért Jasperrel, hogy megmagyarázzák a Volturiknak, hogy ki is Renesmee valójában. Alice sikerrel jár, a Volturik elmennek.

Kèpek:

 

Jasper Hale

Született: Jasper Whitlock Hale

Vámpír

Születési ideje: 1843

Ekkor változott vámpírrá: 1863 - 20 éves volt.

Itt élt eredetileg: Texas

Haja színe: Méz szőke

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága: ~198 cm

Külső jellemzői: izmos, de szikár, mézszőke haja van, a sok csata után egyre több sebhely borította a testét

Családtagjai:

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Felesége: Alice Cullen

Sógorai: Edward és Emmett Cullen

Testvére: Rosalie Hale

Beceneve: Jazz

Átváltoztatta: Maria

Hobbija: szeret stratégiákat kidolgozni, és érti is a dolgát

Motorja: Harley Davidson 2002 VRSCA V-ROD (Eclipse)

Különleges képessége: befolyásolni tudja az emberek (és vámpírok) érzéseit

Élettörténete: Jasper konföderációs katona volt az Amerikai Polgárháború idején. 1863-ban változtatták vámpírrá. Egy Maria nevű vámpír alakította át,mivel tudta hogy Jasper befolyásos katona és a segítségét akarta. Jasper feladata volt a fiatal vámpírok edzése, majd megölése amikor már nem lehetett hasznukat venni (kb. 1 évvel átalakításuk után, miután az erejük kezdett fogyni). A hosszú idő után belefáradt ebbe az életstílusba és egy barátjához, Peterhez és annak feleségéhez költözött. A család, akikkel együtt maradt, ellentétes elveket vallott a diétát illetően. Jasper egy idő után lelkileg teljesen kikészült.

Már a végső kétségbeesés lett úrrá rajta, Alice épp időben talált rá. Jaspernek volt a legnehezebb beilleszkedni a Cullen családba. Már egy évszázada vadászott emberekre és itta a vérüket. Sosem tett másként, de kitartott és erősen elhatározta, hogy ellenáll. Edward és Alice folyamatosan segítik ebben. Iskolába járni nehéz neki a rengeteg ember miatt, de Alice kedvéért megteszi (bármit megtenne érte), a diákokat azonban kerüli. Jasper - Rosalie után - a Hale nevet vette fel, mert annyira hasonlítanak egymásra. Az emberek azt hiszik, hogy ikrek, így pedig könnyebb beilleszkedniük és nem kell magyarázkodni.

Az Twilight-ban: Alice-el és Bellával tart mikor üldözni kezdi őket James. Használja a képességét hogy megszüntesse a lány félelmét. A New Moon-ban: megtámadja Bellát mikor a lány megvágja az ujját,ezután hagyja el a Cullen család Forksot hogy megvédjék Bellát. Az Eclipse-ben: Jasper harcolni tanítja a vérfarkasokat és a vámpírokat, hogy megvédjék magukat az újonnan kreált vámpírokkal szemben. A Breaking Dawn-ban: Jasper és Alice együtt kezdenek el keresni egy másik fél-ember,fél-vámpír hibridet, hogy így bizonyítsák be Renesmee nem vámpír gyerek.

 

Kèpek:

 

 

Rosalie Lillian Hale
Vámpír

Születési ideje: 1915

Ekkor változott vámpírrá: 1933 – 18 éves volt

Itt élt eredetileg: Rochester, New York állam

Haja színe: Arany szőke

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága: ~183 cm

Külső jellemzői: szoborszerű szépség, mint egy topmodell, hullámos haj, mely a háta közepéig ér.

Családtagjai:

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Édes szülei: apja bankár, anyja háztartásbeli volt. Két öccse is volt.

Férje: Emmett Cullen

Testvére: Jasper Hale

Sógornője: Alice Cullen

Sógora: Edward Cullen

Beceneve: Rosie vagy Rose

Átváltoztatta: Carlisle Cullen

Hobbijai: Szerelés - Autóbütykölés

Autója: Egy piros BMW M3

Élettörténete: Ő szenvedte meg a legjobban a vámpírrá válást. Énjének egy része még most is dacol ellene. Rosalie mindig is egy tökéletes, kertvárosi családra vágyott, jól kereső férjjel és jól fésült gyerekekkel. Családja középosztálybeli volt, apja bankári állással dicsekedhetett, aki a szerencsének (de ezt sosem ismerte be) köszönhette, hogy nem viselte meg családját a Nagy Gazdasági Világválság. Anyja háztartásbeli volt. Volt két öccse is, de ő volt anyjuk kedvence. Mire 18 éves lett gyönyörű, ámde felszínes, elkényeztetett, önző lánnyá vált. Annak a banknak, ahol apja dolgozott a tulajdonosa igen gazdag volt, és nem mellékesen egy igen megnyerő Royce nevű fiú utóddal, is rendelkezett. Royce felfigyelt Rosalie szépségére és feleségül kérte. Nem sokkal az esküvő előtt meglátogatta egyik barátnőjét, Verát és kisfiát. Ekkor jött rá hogy ő sosem lesz olyan viszonyban vőlegényével, mint Vera a férjével, és sosem lesz ilyen boldog családja. Hazafelé menet találkozott össze részeg vőlegényével és annak barátaival. Erőszakoskodtak vele, megerőszakolták, megverték, majd az utcán hagyták meghalni. Ekkor talált rá Carlisle. Átváltozása után megkínozta és megölte volt vőlegényét és annak barátait,de nem ivott a vérükből. Amikor először feltűnik az Alkonyatban, úgy tűnik Bellának, hogy Rosalie féltékeny rá amiért halandó. Nem akarja azt sem, hogy vámpír legyen Bellából. Rosalie amellett hogy hiú és nagyon öntudatos, nagyon szeretne ismét halandó ember és anya lenni, még a halhatatlanságot és szépségét is odaadná érte. Az Újholdban tévesen tájékoztatja Edwardot Bella öngyilkosságáról, habár Bella csak egy indián szokást, a sziklaugrást próbálta ki. Az Eclipseben osztja meg Rosalie a múltját Bellával abban a reményben, hogy hátha rá tudja venni hogy ember maradjon. Nagyon élvezi a harcot az új vámpírokkal szemben is. A Breaking Dawnban először Rosalieval beszél Bella, miután megtudja, hogy terhes, mert emlékszik rá hogy Rosalie is mennyire akart saját gyereket. Rosalie Bella mellett áll az egész terhessége során, és kiáll mellette mikor Bella szülni akar. Miután megszületik Renesmee és megkezdődik Bella átváltozása, Rosalie vigyáz a kicsire.

 

Kèpek:

 

 

Emmett Cullen

Született: Emmett McCarthy

Vámpír

Születési ideje: 1915

Ekkor változott vámpírrá: 1935 – két évvel Rosalie után.

Eredetileg itt élt: Tennessee

Haja színe: Barna

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága: ~205 cm

Külső jellemezői: Hatalmas, izmos mint egy súlyemelő, göndör a haja, de nem hosszú

Családtagjai:

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Vámpír Testvérei: Edward és Alice Cullen

Felesége: Rosalie Hale

Sógora: Jasper Hale

Átváltoztatta: Carlisle Cullen

Hobbijai: Versenyzés, fogadás és közelharc

Autója: Egy ezüst Monster Jeep Wrangler

Élettörténete: 1935-ben, miközben Emmett a Tennesee-i hegységben vadászott, egy medve támadta meg. Majdnem meghalt, de Rosalie rátalált, így még időben sikerült Carlisle-nak átváltoztatnia őt. Szokatlan módon egyáltalán nem zavarta átalakulásának ténye, csak megrántotta a vállát és ennyit mondott: Carlisle és Rosalie, az én angyalom is vámpírok, mi rossz lehet benne? Rosalieval már több esküvőt is tartottak. Emmett bármit megtenne, hogy feleségét boldoggá tegye, így eleget tesz Rosalie azon kívánságának, hogy időről időre tartsanak egy hatalmas lagzit. Időnként külön utakon járnak a család többi részétől, hogy maguk lehessenek, de mindig újra csatlakoznak hozzájuk. Emmettnek kezdetben csak a vegetáriánus életmóddal van problémája, de később azt is megszokja.
Emmett az első, aki támadja Bellát az első részben, de később egészen megkedveli. Gyakran ugratja őt az esetlensége és az állandó pirulása miatt. Az Újholdban Bella átváltoztatása mellett szavaz. A Breaking Dawnban Emmett viccesen célozgat Bella szexuális életére, amíg el nem hallgattatja Bella, mivel legyőzi egy szkander meccsben.

 

Kèpek: